Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ruský dort

29. 1. 2006
Ingredience: cukr 55 dkg žloutek 10 ks mouka polohrubá 18 dkg voda citron 1 lžíce rum 2 lžíce Popis přípravy: Dobře utřeme žloutky s 20 dkg cukru, potom vmícháme opatrně sníh s moukou. Těsto rozdělíme na dva díly, 1 díl dáme do dobře vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme v mírné troubě do růžova. Druhý díl rozdělíme na 3 díly, obarvíme na červeno, zeleno a třetí čokoládou na hnědo. Upečeme ve formě. Zchládlý dort rozřízneme na 2 díly, pomažeme zavařeninou a poklademe barevnými kostkami nakrájenými z rozděleného těsta. každoz kostku omočíme v zavařenině nebo marmeládě a klademe tak, aby se barvy střídaly. Zbytek zavařeniny dáme navrch, přikryjeme druhou částí dortu a zatížíme, aby se dort urovnal. Poleva: Může být libovolná, nejlépe citronová z 25 dkg cukru, 1/2 citronové šťávy, 2 lžic rumu a 2 lžic horké vody.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář