Filírovaná husí prsa na polníčkovém salátu s jablkovým dresinkem a jeřabinami
29. 1. 2006
Ingredience:
husí játra 1000 g
olej stolní 200 g
sůl 30 g
pepř bílý 2 g
polníčkový salát 500 g
jablka 1538 g
kalvado 100 g
olej olivový 100 g
jeřabiny 300 g
Popis přípravy:
Husí prsa osolíme, opečeme na oleji, vychladlá krájíme na plátky.
Polníčkový salát pokapeme jablkovým dresinkem. Na talíři
upravujeme plátky husích prsou, prokládáme polníčkovým salátem
a posypeme jeřabinami.
Jablka omyjeme oloupeme zbavíme jadřinců a jemně nastrouháme.
Smícháme s kavadosem které je také jemně nastrouhané a s olivo
vým olejem. do takto připraveného dresinku namáčíme listy salátu.