Jelení filé na červeném víně s lesními žampiony, zeleninou a jemným knedlíkem
28. 1. 2006
Ingredience:
jelení hřbet 2000 g
sůl 30 g
pepř černý 2 g
olej stolní 150 g
jalovec 2 g
olej stolní 250 g
zelenina kořenová 313 g
cibule 117 g
divoké koření 8 g
citron 333 g
mouka hladká 150 g
brusinky 100 g
rajský protlak 100 g
švestková povidla 200 g
perník 100 g
cukr krystal 50 g
víno červené 300 g
žampiony 200 g
mrkev 625 g
brokolice 250 g
rozmarýn 10 g
Popis přípravy:
Jelení filé nebo části jelení kýty, dusíme v dobrém zeleninovém
základě s brusinkami, švestkovými povidly a vínem. Omáčku
připravíme obvyklým způsobem s přidáním perníku.