Kančí kýta s brusinkovou omáčkou, pošírovanou hruškou a českým knedlíkem
28. 1. 2006
Ingredience:
kančí kýta 2000 g
sůl 30 g
zelenina kořenová 150 g
cibule 100 g
sádlo škvařené 150 g
divoké koření 3 g
citron 50 g
vývar z hovězích kostí 1200 g
mouka hladká 50 g
brusinky 150 g
rybízová povidla 150 g
pomeranč 55 g
křen 20 g
víno červené 100 g
hrušky 769 g
máslo 200 g
víno bílé 200 g
citronová šťáva 300 g
sherry 100 g
jeřabiny 300 g
rozmarýn 40 g
Popis přípravy:
Kančí kýtu dusíme v dobrém zeleninovém základu s brusinkovým
kompotem, rybízovým džemem, pomerančovou šťávou, strouhaným
křenem a červeným vínem. Omáčku doděláme obvyklým způsobem,
omáčka je pikantní (ne příliš hustá). Jako doplněk dáváme
pošírovanou hrušku, plněnou jeřabinami.