Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kančí kýta s brusinkovou omáčkou, pošírovanou hruškou a českým knedlíkem

28. 1. 2006
Ingredience: kančí kýta 2000 g sůl 30 g zelenina kořenová 150 g cibule 100 g sádlo škvařené 150 g divoké koření 3 g citron 50 g vývar z hovězích kostí 1200 g mouka hladká 50 g brusinky 150 g rybízová povidla 150 g pomeranč 55 g křen 20 g víno červené 100 g hrušky 769 g máslo 200 g víno bílé 200 g citronová šťáva 300 g sherry 100 g jeřabiny 300 g rozmarýn 40 g Popis přípravy: Kančí kýtu dusíme v dobrém zeleninovém základu s brusinkovým kompotem, rybízovým džemem, pomerančovou šťávou, strouhaným křenem a červeným vínem. Omáčku doděláme obvyklým způsobem, omáčka je pikantní (ne příliš hustá). Jako doplněk dáváme pošírovanou hrušku, plněnou jeřabinami.