Kapr na houbách
28. 1. 2006
Ingredience:
kapr 2 kg
žampiony 1 kg
olej 1,5 dcl
sůl
mouka polohrubá 25 dkg
paprika mletá sladká 2 dkg
pepř mletý
Popis přípravy:
Houby nakrájíme na větší kousky, podusíme na 1,i dcl oleje,
přidáme podle chuti pepř a vydusíme pod pokličkou zhruba 1/2
hodiny. o sušené porce kapra osolíme a obalíme ve směsi mouky a
papriky. Na pekáč položíme podušené houby a na ně položíme
obalené porce ryby kůží navrch. Velikost pekáče volte takovou, aby
byl rybou úplně naplněný. Pečeme asi půl hodiny, aby se na povrchu
ryby udělala kůrka. Nakonec šťávou pokapeme porce ryb.
Příloha: chléb, brambory, okurka.
Kapr na houbách
jarda,28. 1. 2006 16:54