Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lehký těstovinový slaný nákyp s tomatovým výtažkem

28. 1. 2006
Ingredience: těstovinové strouhání vejce 4 ks mouka hrubá 700 g sůl 120 g mléko 1000 g česnek 50 g rajče 300 g paprika 100 g máslo 200 g vejce 8 ks Rajčatový výtažek : cibule 200 g rajský protlak 200 g rajče 500 g pepř bílý 5 g olej stolní 200 g česnek 50 g paprika 80 g sůl 20 g Popis přípravy: Do mouky přidáme rozšlehaná vejce a vypracujeme tužší těsto. Pak těsto nastrouháme na jemném struhadle, a vsypeme ho do vařícího se osoleného mléka. Strouhání v mléce rozvaříme na hustou kaši. Máslo utřeme dopěny a pak ho přidáme do vychladlé těstovinové kaše. Do hmoty pak zapracujeme spařená a oloupaná rajčata, omyté a jadřinců zbavené paprioky, vše pokrájené na tenké nudličky( julliene ). Přidáme utřený česnek a rozšlehané žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, ktrerý lehkým převracením zapracujeme do nákypové hmoty. Hmotu pak vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě ve vodní lázni, asi 3/4 hodiny. Tomatový výtažek: Zpěněnou cibulku, protlak a čerstvé tomaty propasírujeme přes síto. Přidáme sůl, česnek, a pepř. Jako vložku můžeme přidat proužky papriky. Vše krátce povaříme. Na porci klademe 2 - 3 plátky nákypu na omáčku. Zdobíme oloupaným tomatem.