Pečený losos se zeleným chřestem a holandskou omáčkou
28. 1. 2006
Ingredience:
losos 2000 g
sůl 30 g
olej stolní 200 g
chřest 1250 g
máslo 250 g
žloutek 6 ks
citron 222 g
sůl 10 g
pepř bílý 1 g
vývar z hovězích kostí 500 g
listové těsto 500 g
citron 555 g
kopr 40 g
brambory 2400 g
mrkev 625 g
máslo 100 g
hrášek 250 g
Popis přípravy:
Filet z lososa osolíme a opečeme na oleji. Žloutky šleháme ve
vodní lázni, přidáme máslo, vývar a stále šleháme. Rybí filet trochu
přelijeme holandskou omáčkou, ozdobíme zeleným chřestem. Jako
přílohu podáváme karotku, hrášek a brambory. Zdobíme máslovou
fleuronkou a snítkem kopru.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář