Jdi na obsah Jdi na menu
 


Salsa de Jitomate

28. 1. 2006
Ingredience: olej cibule 1 ks česnek 8 stroužek mandle 3 - rajský protlak 200 ml sůl kmín drcený 1 lžička dobromysl-oregano chile parika pálivá mletá chilipulver, chili powder voda Popis přípravy: V mixeru rozmixujeme sekanou cibuli a 3 stroužky česneku s třetinou protlaku a lžičkou vody, v litinové pánvi rozpálíme olej až se z něj kouří a přidáme obsah mixeru a za rychlého míchání osmažíme asi 3 minuty. Přidáme zbytek protlaku a vodu až na konsistenci hustší omáčky, sůl, kmín, dobromysl, pálivou chile papričku, zbylé stroužky česneku nakrájené podélně na proužky a mandle podélně nasekané. Povaříme, přidáme asi lžičku aromatického chili powder a podáváme na stůl v misce, horké nebo studené, jako nepostradatelnou součást mexického stolování. Vynecháme-li hrubé součásti (kousky mandlí a česneku), získáme základní omáčku pro přípravu Enchiladas.