Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřové plátky pečené na směsi sladkého koření curry s plátky jablek

26. 9. 2006

Ingredience:

vepřová kýta 700 g

máslo 100 g

olej stolní 100 g

jablka 130 g

mandle 50 g

curry koření 20 g

sůl 20 g

citronová šťáva 5 g

česnek 90 g

cukr krystal 100 g

voda 1 dcl

mandle 50 g

Popis p

řípravy:

Vepřovou kýtu očistíme od šlach a případně i od sádla,

nakrájímeji přes vlákna na medailonky a z obou stran lehce osolíme.

Z oleje, curry koření a utřeného česneku připravíme řidčí kačičku.

Medailonky v tété marinádě vykoupemetak, aby se maso pravidelně

obalilo. Připravené steaky pokládáme do pánve na máslo které se

začalo rozpouštět. Pomaloučku dusíme z jedné strany, pak otočíme

a dusíme z druhé strany. Do pánve potom ihned nalijeme citrónovou

šťávu zavaříme a dáme na stranu. Maso uchováme na teple ale dále

již nedusíme. Na druhé pánvi na sucho za stálého míchání pomalu

rozpouštíme cukr, až dostane medovou barvu a začíná vonět. Pak

cukr zalijeme 1 dl vody a rozvaříme ho. V tomto karamelu podusíme

doměkka osminky oloupanýh jablek. Spařené a oloupané mandle

nakrájíme na jemné plátky a nasucho mírně opražíme.

 

Na jednu porci klademe 3 medailonky, dva podlijeme a třetí

přelijeme výpekem z masa. Ozdobíme osminkou dušeného jablka a

hoblinkami z mandlí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář