Jahodová polévka
28. 1. 2006
Ingredience:
mléko 250 g
cukr vanilinový 40 g
rýže kulatá 100 g
jahody 750 g
rybízová šťáva 250 g
cukr moučka 40 g
mandle 50 g
vejce 1 ks
sůl 10 g
Popis přípravy:
Příprava:
V kastrole svaříme mléko s vanilinovým cukrem a solí. Přidáme
přebranou propláchnutou rýži. Na mírném plameni vaříme asi 40
minut za občasného míchání. Mezitím opereme jahody a odstraníme
z nich zelené lístečky. Osm hezkých kousků rozpůlíme a odložíme
stranou na ozdobu. Ostatní jahody rozmixujeme s rybízovou šťávou
a moučkovým cukrem. Mezitím sloupneme mandle a pokrájíme na
lupínky. Na pánvi je opražíme nasucho do zlatova. Ihned je
vyjmeme z pánvičky a necháme prochladnout. Měkkou uvařenou
rýži sundáme z plotýnky a do prochladlé vmícháme vejce. Z této
hmoty vytvarujeme rukama nebo dvěma malými lžičkami malé
úhledné knedlíčky. Rozdělíme je na talíře a přelijeme studenou
jahodovou polévkou. Ozdobíme polovinami jahod a navrch
posypeme ještě praženými mandlovými lupínky.
Doba přípravy je cca 40 minut.
1 porce má asi 1210 kJ/290 kcal
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář