Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jahodová polévka

28. 1. 2006
Ingredience: mléko 250 g cukr vanilinový 40 g rýže kulatá 100 g jahody 750 g rybízová šťáva 250 g cukr moučka 40 g mandle 50 g vejce 1 ks sůl 10 g Popis přípravy: Příprava: V kastrole svaříme mléko s vanilinovým cukrem a solí. Přidáme přebranou propláchnutou rýži. Na mírném plameni vaříme asi 40 minut za občasného míchání. Mezitím opereme jahody a odstraníme z nich zelené lístečky. Osm hezkých kousků rozpůlíme a odložíme stranou na ozdobu. Ostatní jahody rozmixujeme s rybízovou šťávou a moučkovým cukrem. Mezitím sloupneme mandle a pokrájíme na lupínky. Na pánvi je opražíme nasucho do zlatova. Ihned je vyjmeme z pánvičky a necháme prochladnout. Měkkou uvařenou rýži sundáme z plotýnky a do prochladlé vmícháme vejce. Z této hmoty vytvarujeme rukama nebo dvěma malými lžičkami malé úhledné knedlíčky. Rozdělíme je na talíře a přelijeme studenou jahodovou polévkou. Ozdobíme polovinami jahod a navrch posypeme ještě praženými mandlovými lupínky. Doba přípravy je cca 40 minut. 1 porce má asi 1210 kJ/290 kcal
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář