Kulajda s houbami
28. 1. 2006
Ingredience:
hovězí kosti
mouka hladká 2 lžíce
máslo 1 lžíce
houby
smetana sladká 2 dcl
sůl
brambory 5 ks
kmín
žloutek 1 -
Popis přípravy:
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme jí studeným
vývarem (1,5 l) a dobře rozšleháme. Vaříme za stálého míchání asi
20 minut, pak přidáme na kostičky nakrájené brambory a na plátky
nakrájené houby, osolíme, okmínujeme a vaříme, až jsou brambory
měkké. Polévku ochutíme usekaným koprem, podle chuti okyselíme
octem a zjemníme smetanou, ve které jsme předem rozšlehali
žloutek. Podáváme s chlebem.
kulajda
vasek,16. 10. 2007 21:24