Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kulajda s houbami

28. 1. 2006
Ingredience: hovězí kosti mouka hladká 2 lžíce máslo 1 lžíce houby smetana sladká 2 dcl sůl brambory 5 ks kmín žloutek 1 - Popis přípravy: Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme jí studeným vývarem (1,5 l) a dobře rozšleháme. Vaříme za stálého míchání asi 20 minut, pak přidáme na kostičky nakrájené brambory a na plátky nakrájené houby, osolíme, okmínujeme a vaříme, až jsou brambory měkké. Polévku ochutíme usekaným koprem, podle chuti okyselíme octem a zjemníme smetanou, ve které jsme předem rozšlehali žloutek. Podáváme s chlebem.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kulajda

vasek,16. 10. 2007 21:24

je to výborný