Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prsíčka mladých kuřat se sýrovou omáčkou

28. 1. 2006
Ingredience: kuřecí prsíčka 1500 g olej stolní 200 g sůl 30 g beschamel 300 g sýr eidamský 300 g víno bílé 20 g smetana 200 g Popis přípravy: Na porci podáváme dvě prsíčka. masíčko lehce pouze dlaní naklepeme a pak pozvolna opékáme po obou stranách. Lehce zastříkneme vínem a podusíme. Maso vyjmeme a na stejné pánvičce si připravýme sýrovou omáčku. Základní bešamelovou omáčku připravíme tak že výpek po prsíčkách zaprášíme moukou, zalijeme zbylím vínem a smetanou . Necháme na ohni tak dlouho až se uvolní ode dna pár bublinek přidáme nastrouhaný sýr, který necháme rozpustit a můžeme podávat Na talíři jeden plátek masa podlijeme a druhý prělijeme.