Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smažený hermelín s ovocnou omáčkou

29. 1. 2006
Ingredience: sýr hermelín 480 g jahody 500 g rebarbora 250 g rybízová šťáva 100 g víno bílé 100 g ocet vinný 30 g pepř zelený 15 g solamyl 10 g mouka hladká 30 g vejce 2 ks strouhanka 50 g olej stolní 250 g sůl 20 g cukr krystal 20 g pepř bílý 3 g hlávkový salát Popis přípravy: Příprava: V kastrolu svaříme rybízovou šťávu s vínem a octem. Přidáme rebarboru pokrájenou na asi 2 cm dlouhé kousky, kuličky zeleného pepře a na mírném ohni povaříme asi 5 minut. Přilijeme solamyl, kterou jsme rozmíchali v trošce vody a nakonec vhodíme půlky jahod. Osolíme, opepříme a podle chuti osladíme. Mezitím obalíme půlky hermelínu v mouce, vejcích a strouhance. Smažíme po obou stranách asi 3 minuty. Na talíře rozložíme listy salátu, položíme smažený sýr a přelijeme omáčkou. Ozdobíme několika jahodami. Doba přípravy je cca 35 minut. 1 porce má asi 2980 kJ/710 kcal.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář