Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plátky kuřecích prsou pečených se šalvějí na másle s chřestem a jemnou omáčkou, červená čočka

26. 9. 2006

Ingredience:

kuřecí prsíčka 3500 g

sůl 10 g

olej stolní 200 g

šalvěj 10 g

pepř bílý 3 g

vývar telecí 500 g

šlehačka 200 ml

máslo moučné 50 g

chřest 625 g

máslo 50 g

čočka 500 g

cibule 100 g

sůl 20 g

citronová šťáva 40 g

Popis p

řípravy:

Kuřecí prsa lehce prořízneme a naplníme snítkou čerstvé šalvěje.

Osolíme, opepříme a opečeme.Telecí essenc zjemníme smetanou a

zahustíme moučným máslem.Hotová kuřecí prsa chvíli pošírujeme v

omáčce. Chřest ohřejeme na másle. Červenou čočku před přípravou není

nutno namáčet. Dále upravíme čočku obvyklým způsobem.