Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ingredience: roštěná 1500 g vejce 5 ks mouka hladká 200 g víno bílé 100 ml pažitka 10 g šalvěj 3 g rozmarýn 3 g sůl 10 g sýr eidamský 150 g olej 500 g salát hlávkový 5 ks mouka kukuřičná 800 g kukuřice 400 g žloutek 5 ks sůl 20 g pepř bílý 1 g mléko 100 ml Popis přípravy: Jeden řez z nízkeho roštěnce lehce naklepeme a osolíme.Potom obalíme v těstíčku z vajec,mouky,bílého vína,eidamu a koření. Smažíme pozvolna ponořené v rozpáleném oleji. Kukuřičné placičky připravíme z kukuřičné mouky a celých zrníček sterilované kukuřice. Do těstíčka přidáme pouze žloutky,bílý pepř a trochu mléka. Placičky pečeme ve tvořítkách pro lívance. CHARAKTERISTIKA : Roštěná v těstíčku je růžová. Těstíčko je nadýchané a křupavé,zevnitř vláčné od masové štávy. Tranžírovanou roštěnou klademe na listy hl.salátu. Na porci podáváme tři kukuřičné placičky.